• השבוע ארחנו במרכז מהנדס מחברת מלאנוקס טכנולוגיות בע"מ  שהיא חברה ישראלית שהתחילה כסטארט-אפ, המתמחה בפיתוח וייצור של מוצרים ורכיבים אלקטרוניים למערכות תקשורת. מדובר בליאור וקנין, דודו של החניך דביר בנלולו, שברצון רב נענה להזמנתנו ושיתף אותנו בחייו של מהנדס בהייטק ו"צייר" לנו קווים מקבילים בין תכונות המהנדס לתכונות היזם (יכולת תכנון, התמדה, התמודדות עם קשייים, למידה מטעויות ודהירה אל עבר המטרה).

החניכים השתתפו בלהט רב בשיחה במיוחד כששמעו שהחברה מספקת טכנולוגיות ורכיבים לחברת עולמיות כמו Google, Microsoft, Nasa ועוד.

• במפגש ה"דיבייט", שהוא חלק בלתי נפרד מהכלים שהחניכים רוכשים במרכז, תרגלנו באנגלית א  יך לפתוח את קשב הקהל ושטח בפניו טיעונים משכנעים תוך קריאה לפעולה.

• אירוע מרגש שאירחנו במרכז שלנו היה הגמר הבית ספרי -מח"ט פסגות, של תכנית ניפטי (נפטי היא תכנית ליזמות עסקית בה לוקחים חלק כל המח"טים של רשת עמל). קבוצות תלמידים הציגו את המיזמים שברצונם לפתח, והמיזם הנבחר עלה לתחרות הארצית של רשת עמל ובהמשך, נקווה, לתחרות הארצית של תוכנית ניפטי ישראל.

מה שריגש במיוחד היה שבחבר השופטים ישבו גם התלמידים מפסגות שזכו במקום השני בתחרות ניפטי הארצית בשנה שעברה (ושממשיכים לפתח את המיזם שלהם),  ששאלו את המתמודדים החדשים שאלות, נתנו להם טיפים וביקורת בונה. היזמות בהחלט הפכה אותם למנהיגים!

מרכז היזמות שלנו שמח לארח כל פרויקט עירוני המקדם את ערכי היזמות העסקית\חברתית, במיוחד כשמדובר בבית הספר השכן, השייך גם הוא לרשת עמל.

לתפארת מדינת ישראל ולחיי 70 שנותיה הראשונות!