במרכז היזמות השבוע התחיל בהתרגשות רבה עם הכנות אחרונות לקראת התחרות\האקתון.

נתנו לתלמידים כלים להכנת מצגת אפקטיבית ולהצגתה באופן המשכנע ביותר. גם התלמידים שלא לקחו חלק בתחרות השתתפו במפגשים, פרגנו לחברים שלהם ונתנו להם פידבק על עבודתם.

מדובר על שני מיזמים:

GwayWatch של התלמידים גל זהוט, עמית רוזנשטיין, אורי מולכו (כיתה י', שחקים) ואופק נוריאל (כיתה ט', נופר). מטרת המיזם הנה לעזור לקהילת העיוורים לנווט בבטחה במרחב הפתוח.

DoMyTask של התלמידים תומר אסא, דביר בנלולו (כיתה ט', נופר), רם אבגי (כיתה ט', אלון) ויובל אנשלבוים (כיתה י', גפן). מטרת המיזם הינה לעזור ולעודד את התלמידים של החינוך המיוחד לבצע מטלות לימודיות, אישיות וחברתיות תוך מתן חיזוקים חיוביים ממשיים.

ביום התחרות התכנסנו כולנו אחרי שעות שינה מעטות אך עם הרבה מוטיבציה בשעה מוקדמת ברכבת, שהפכה לחמ"ל: התלמידים המשיכו לעבוד שם במרץ רב ואף נוסעים ברכבת התערו בשיחות, הביעו התעניינות במרכז ובמיזמים ואחלו להם הצלחה רבה.

התחרות, שכאמור הייתה האקתון, נפתחה עם שיחה מעוררת השראה מפי עופר ז'אן, עובד סוציאלי בעל מוגבלויות פיזיות ומיד לאחריה יצאנו לסיישן עבודה עם מנטורים ויועצים מתעשיית ההייטק מחד ועם need knowers מאידך.

מאד התרגשתי לראות את חניכי המרכז מציגים בהזדהות מוחלטת את המיזמים שלהם. באותם רגעים באו לידי ביטוי מיומנויות שביום יום לפעמים קצת יותר קשה לראות ולהעריך אצלם כמו: הצגה, משא ומתן, שכנוע, הקשבה, ראש פתוח וגמיש כדי לקחת ביקורת ועצה ולגייס אותם לטובת הרעיון, שיתוף פעולה, השקעה ועוד מכל הטוב שחבוי בתוכם.

החניכים קבלו שאפו ופרגון מיוחד ממנכ"לית הרשת וממארגנת התחרות, על כך שהמיזמים שלהם, שפותחו תוך חודש וחצי בלבד עלו עד לשלב זה כאשר מיזמים אחרים לא זכו להגיע למעמד גם אחרי חודשי השקעה רבים.

אמנם לא עלינו לשלב הגמר, אך התלמידים יצאו עם כיווני חשיבה חדשים ואנשי קשר רבים שישמחו לשתף אתם פעולה להמשך פיתוחם של המיזמים.

אני ממש גאה בהם! מגיע להם פרגון!!!