ביה"ס למצוינות ולמנהיגות חברתית שחקים  נהרייה הציב את נושא השירות בצה"ל  וה גיוס המשמעותי לצה"ל כיעד מרכזי לתלמידיו , תוכנית ההכנה לצה"ל מתחילה ממחצית ב' שכבת י' ומגבירה הילוך לשכבות י"א י"ב בהתאמה .

כל שנה נבנית תוכנית עבודה ייעודית  לכיתות י"א וי"ב להגברת הנכונות והמוכנות של תלמידנו לשירות משמעותי ותורם .

התוכנית נבנית בזיקה והלימה לתוכנית משרד החינות ומשרד הביטחון האגף הביטחוני חברתי , בתיאום עם גופים חוץ ופנים בית ספרים .

בבית הספר הוקם חדר הכנה למתגייס המכיל את כלל המידע לתלמיד על יחידות  צה"ל והזרועות , ערכי צה"ל -"רוח צה"ל"  ועוד .

במסגרתו מתקיימים  שיעורי הכנה לתהליך הגיוס והמיון לצה"ל .

תלמידנו נפגשים במהלך סדנא "יום לקראת שירות" עם מפקדים בכירים מצה"ל  , יוצאים ל"יום בעקבות לוחמים " ברמת הגולן ,  יום עיון "עתודה אקדמאית" .

מפגש עם בוגרים " הרצאות ועל מסלול שירותם , סדנאות  " אחרי " ועוד פעילויות הכנה רבות ומגוונות .

לצד כל זאת , מעמיד בית הספר עבור התלמידים הכוונה ויעוץ אישיים שמבוצעים על ידי רכזת הכנה לצה"ל .