המכונה המופלאה יוצאת לדרך

במהלך החודש האחרון עבדו 9 תלמידים משכבה ט' על פרויקט "המכונה המופלאה". המכונה המופלאה היא תחרות ארצית בין עשרות בתי ספר אשר שואפים לבנות את המכונה היצירתית והמתוחכמת ביותר. המטרה הסופית היא שכל מכונה תבצע את הפעולה הפשוטה של שפיכת דגני בוקר לקערה, כל קבוצה תבחר את המסלול הארוך והמפותל אותה המכונה תעבור מרגע התחלתה ועד לשפיכת הקורנפלקס לקערה.
העבודה על המכונה מצריכה יצירתיות, מיומנויות של עבודה עם כלים שונים יכולות התמדה ועבודת צוות. תלמידי קבוצת המכונה המופלאה בחרו לבנות מכונה המדמה את נוהל הבוקר שעובר כל תלמיד מההשכמה ועד לארוחת הבוקר של הקורנפלקס. במהלך העבודה השקענו רבות בעיצוב המכונה כך שימחיש את אווירת חדר השינה, השירותים והמטבח ושילבנו בהם מעברי אנרגיה שונים שאפשרו למכונה להמשיך ולהתקדם ללא עזרה חיצונית.
ביום שני האחרון הקבוצה עבדה על סיום הבניה וצילום המכונה מהבוקר ועד הערב, כל זאת על מנת לצלם את התוצר ולהגיש אותו לשופטי התחרות בזמן. העבודה לא הייתה פשוטה והיא הייתה מלווה בשלל אתגרים, בעיות אכזבות והגם הצלחות קטנות שריגשו אותנו כאילו המצאנו את האייפון.
העבודה לימדה אותנו את משמעות עבודת הצוות, מחויבות וערבות הדדית. התמודדות עם כישלונות היא מיומנות חשובה שרובנו נמנעים ממנה. החיים מלאים באכזבות וכישלונות, מי שישכיל להתמודד איתם ולהשתפר יתקדם ויגיעו רחוק.

פרגנו לנו בלייק!