השבוע התקיימה בבית ספר שחקים פעילות פ.ר.ש בנושא זהירות בדרכים לתלמידי שכבת י"ב

הפעילות התקיימה ברחבת בית הספר והייתה מאופיינת בשימוש והדגמה של 3 סימולטורים ממנועים : סימולטור ראשון –סימולטור הממחיש את חשיבות חגירת חגורות הבטיחות בכל מושבי הרכב חגורת הבטיחות מחולקת למעשה לשתי חגורות שלכל אחת תפקיד שונה, ושתיהן יחדיו מצילות חיים בזמן התרחשות התאונה, רכב מתהפך אשר ממחיש ומראה את חשיבות חגורת הבטיחות בזמן התהפכות .סימולטור שני -חשיבות זמן תגובה ,היסח דעת ,מרחק בלימה ועצירה בזמן נהיגה תחת השפעה אלכוהול במצב שלפני תאונה וסימולטור שלישי – מסלול בנהיגה בקלנועית עם אמצעי לדימוי שתיית אלכוהול במסלול האלכוהול אנו ממחישים את ההשפעות בעזרת משקפי אלכוהול ב 3 רמות שתייה, במהלך ההתנסות ניתן להרגיש את חוסר היכולת לתפקד כבר לאחר שתיית מנת אלכוהול אחת.  ההתנסות הינה אישית, הן כהולך רגל והן כנהג.כל הפעילות הזו באה להראות לבני הנוער את חשיבות זהירות בדרכים ואת השפעת האחריות שאנו לוקחים בזמן הנהיגה התלמידים חוו חוייה מאוד מציאותית וחזקה אשר קוראת יום יום בכבישים .

לאלבום התמונות המלא לחצו כאן

סימולציה של נהיגה בשכרות