יום הזכרון לשואה ולגבורה בחטיבה העליונה.

יום השואה תשע"ח צוין השנה בסימן 70 שנה למדינה בטקס עירוני מרגש שהתקיים בהיכל התרבות בנוכחות, ניצולי שואה,מנהלי בתי ספר, הורים, תלמידים ונציגות נכבדה של עיריית נהריה. הטקס נפתח בריקוד מרגש של להקת "מקצבים", תלמידי שכבת י"ב שלקחו חלק במסע לפולין בקיץ האחרון, העלו את זיכרונותיהם ותחושותיהם מהמסע. 6 ניצולי שואה מעמותת עמך, מלווים על ידי שוחרי כיתה ט' עלו על הבמה  והדליקו בהתרגשות רבה נרות לזכר ששת מיליוני היהודים שנספו בשואה. תלמידי שכבת י"א היוצאים לפולין בקיץ הקרוב והבטיחו בנאומיהם להמשיך "לזכור ולא לשכוח".

להקת "קולות עמל" וקרן פרץ בוגרת הלהקה וכיום כריאוגרפית הלהקה ריגשו את כולם בשירים שנבחרו בקפידה לטקס מכובד זה וחתמו בשיר " הנני כאן". הטקס נחתם במשפט : "אין לנו ארץ אחרת-תחי מדינת ישראל ולחיי העם הזה!

שני טקסים נוספים התקיימו בבוקר יום השואה מול תלמידי בית ספרנו ותלמידי בית ספר " מדעים ואומנויות". תודה ענקית ליפעת אלל רחום המנהלת האדמינסטרטיבית על כל הארגון ולאנשי המנהלה המסורים, ליוליה טכנאית המחשבים שלנו על הדרכת התלמידים בחלק הטכני, לליאור בניסטי על העזרה השנה בניהול הטקס ולאיתי בן טל שמידי שנה עוזר בהנצחת הטקסים, בתיעודו המקצועי ובליווי התלמידים בהקראה נכונה והגייה לשונית.

במהלך היום התקיימו הרצאות של אנשי עדות לכל תלמידי בית הספר ואף עין לא נותרה יבשה לשמע סיפוריהם המרגשים.

תודה ענקית לעמותת "עמך" שמידי שנה מגיעים לבית ספרנו ומספרים את סיפורם האישי והכואב לתלמידי שכבת י"א היוצאים לפולין, תודה ענקית לניצולי השואה : משה עמנואל הלפרין וליעקוב צוראון המגיעים מידי שנה לשכבות י' וי"ב ומנציחים את זכר השואה בסיפוריהם המרגשים והכואבים.