מסיירים עם צה"ל בגזרה הצפונית

היום 18יצאה שכבת י"ב ל"יום בחיי חייל "במסגרת הכנה לשירות משמעותי בצה"ל
יום זה תוכנן בשיתוף פעולה עםהרשות העירונית בהובלת ילנה ואלעד,
בית הספר למצוינות ולמנהיגות חברתית "שחקים" נהרייה , ואוגדה 91 .

את היום התחלנו במפקדת האוגדה התכנסנו בחדר הדיונים קיבלנו ע"י קצין בכיר סקירה צבאית על ייעוד הצבא ,משמות ותפקידי האוגדה אתגרים עתידיים ואירועים בטחונים שהתרחשו בגזרה ובעיר נהרייה  ,התלמידים הונחו מבחינת התנהגות בנושא ביטחון מידע ואיסור צילום במוצבים , משם התלמידים יצאו לביקור במוצבים , לבנה ,יקינטון , וסוללה 150 .
במוצבים התלמידים נפגשו עם לוחמים ולוחמות שמגנים על הגבול עם לבנון מהצנחנים ,מהשריון ,מחיל האיסוף הקרבי , והתותחנים  .
במוצבים התקיימה הדגמה על אמצעי לחימה שונים כולל תערוכות נשק , ובכל מוצב היה שיח אישי עם הקצינים כולל שיחה עם מפקד המוצב על הדרך שלו לבחירת התפקיד הצבאי , דרך הסיפורים האישיים יכלו תלמידנו להבין שצה"ל בהחלט מאפשר הזדמנות שווה לכל אחד .

בסיום הביקור במוצבים נסענו לנקודת ציון 105 שם קיבלנו הסבר על ידי קצין מהצנחנים  על אירוע החדירה והתקיפה שלהתרחש בשנת 2006 שהוביל למלחמת לבנון השנייה .
משם נסענו חזרה למפקדת האוגדה לפאנל עם קצינים וחיילים ממגוון תפקידים ,לחימה , ותומכי לחימה מחילות צה"ל , הם סיפרו לתלמידים שאך לא מזמן היו ממש כמום מתלבטים לגביי השירות ,וכאן המקום לברר עם עצמם איזה תפקיד ירצו לבצע ואייך יראה שירותם המסר המרכזי שהועבר על ידיי רובם שהרצון והדרך שבה יבצעו את התפקיד שלהם הוא שיוביל את התחושה ויגרום לסיפוק .

תודה לכל מי שתרם להצלחת היום ,ילנה , אלעד , מפקדי וחיילי אוג' 91 מנהל השכבה , מחנכי י"ב  ולתלמידים שנכחו אני בטוחה שקיבלתם יום ערכי משמעותי ותורם לחיים .