מסע שכבת י' למדבר יהודה

השבוע חזרו תלמידי שכבת כיתות י ממסע למדבר יהודה .

המסע היה בן שלושה ימים והשתתפו בו 150 מתלמידי השכבה ו-16 מורים .

מטרת הטיול להכיר חבל ארץ מיוחד – מדבר בלב הארץ אליו ברחו לאורך כל התקופות מורדים וקנאים ומצאו בו מקלט.

במהלך הטיול העפילו התלמידים  ביום הראשון למצדה בשביל הנחש ושמעו על הדילמה של אנשי המקום חירות מול חיים.

במצדה -בארמון המערבי של הורדוס נערך לתלמידי השכבה טקס אזרחות ובו הצהירו תלמידי השכבה על רצונם לתרום למדינת ישראל גם בעתיד.

הלינה הייתה בחניון מצדה מערב . התלמידים לנו באוהלים גדולים והכינו את ארוחת הערב והבוקר בעצמם .
למחרת יום שני לטיול הכירו התלמידים היטב את המדבר במלוא תפארתו , כאשר הלכו כ-8 ק"מ מחניון מצדה מערב להר אלעזר וירדו במעלה רחף לים המלח .
במהלך הלילה השני לטיול ירד גשם ,ששיבש מעט את ההתארגנות בחניון . במקום סיום בשמורת נחל ערוגות ביום השלישי לטיול ביקרנו במוזיאון חיל האוויר בחצרים .
אין ספק שהיה זה מסע מוצלח ! התלמידים נהנו מאד . האווירה בקרב צוות המורים הייתה טובה מאד.

נותר רק להתבונן בתמונות ולהיזכר בחוויות… עד לטיול הבא.

התודות – למתכנני הטיול שהונהג על ידי צוות השל"ח,למדריכים מצוות השל"ח וחברת צוקי יעלים
וכמובן לכל צוות המורים בראשות – גולן דיין  מנהל השכבה שעשו עבודה נהדרת .