מציינים את יום הסוכרת בשחקים

ביום חמישי' התקיימה פעילות לכבוד יום הסוכרת הבינלאומי החל היום.לשכבה י' בבית הספר באודיטוריום הבית ספרי.

הפעילות שהתקיימה הינה פעילות מוטת עתיד ובינתחומית.

התלמידים נחשפו לתלמידת רפואה בכיתה יא חולת סוכרת שהציגה מהי סוכרת וכיצד מטפלים בה והציגה סרטון המוצג בערוצי הטלויזיה הארציים (ערוץ כאן 11) (בהנחייתה של הרכזת יוהנה פרג'ון). תלמידי ביוטכנולוגיה כיתה יב' הציגו פתרונות חדשניים של ריפוי סוכרת (בניגוד לטיפול בתסמינים הקיים כיום)והעבירו קהוט בנושא הסוכרת והטיפול(בהנחייתה של פרי חצב)- הקהוט התקבל בהתלהבות רבה ומרבית התלמידים בשכבה שיתפו פעולה בהתלהבות.

תלמידי כיתה י' בכימיה הדגימו את כמות הסוכר היחסית במשקאות הקלים שתלמידינו נוהגים לשתות בפוסטר מאיר עיניים  והדגימו בדיקת סוכר במעבדה במשקאות אלה , באמצעות ריאגנט בנדיקט (בהנחייתה של הרכזת אורטל ריינהרץ), ותלמידות אזרחות בכיתה יב' הציגו את זכויות החולה הסוכרתי במדינת ישראל ואת הבעייתיות שנובעת מהמצב הרפואי (בהנחייתה של הרכזת קלרה גודורוב).

ההרצאות לוו במצגות וסרטונים פרי השקעתם של התלמידים המתנדבים.

היה יום מגוון, מענין ומעשיר והתלמידים הגיבו בהתלהבות ובסקרנות.

זוהי סנונית ראשונה שאחריה נבצע פעילויות בינתחומיות מוטות עתיד נוספות.