מ"שחקים" לבית הנשיא – למען סובלנות וחיים משותפים

נציגי מועצת התלמידים מבית הספר הרב תחומי למצוינות ולמנהיגות חברתית "שחקים" לקחו חלק במיזם ייחודי של רשת עמל, "מסע למען סובלנות וחיים משותפים" במשכן נשיאי ישראל, בירושלים.
התלמידים: עמית ווגנר, טל מנדלי, ליהי שמילוביץ ואביב אזולאי, מלווים בראש תחום חינוך חברתי ערכי בבית הספר שרית גיציס, חברו לתלמידים נוספים מבתי הספר הרבים ברשת: יהודים וערבים, חילונים ודתיים. יחד, יצרו "שרשרת אנושית" מסביב לבית הנשיא ולצד נשיא המדינה מר ראובן ריבלין  קראו לנהוג בסובלנות ובשוויון האחד כלפי השני.

מסע למען הסובלנות

התלמידה עמית וגנר, בוגרת קבוצת המנהיגות של רשת עמל, העניקה שי לנשיא לאות תודה על שיתוף הפעולה וקבלת הפנים החמה.

"גאה בך", כתבה עו"ד רוית דום עיני, מנכ"לית קבוצת עמל שהשתתפה גם במיזם, במכתב שהעבירה לתלמידה עמית וגנר. עוד הוסיפה: "מבקשת להודות לך ולחברי מנהיגות הנוער של קבוצת עמל על היוזמה לקיים שרשרת אנושית של תלמידי עמל במשכן נשיאי ישראל תחת הכותרת – נועדנו לחיות יחד. בהירתמך לעניין ערכי חשוב זה, הוכחת בגרות ומנהיגות חברתית, המהווה דוגמא ומופת לכל בני הנוער במדינת ישראל. מי ייתן וירבו בני נוער אכפתיים וערכיים כמוך במדינת ישראל".

בבית הספר, הוקדש יום זה לקמפיין ענק בו עשרות תלמידים ומורים אמרו: "לא לגזענות" ו"כן לסובלנות". במסגרת הקמפיין הועלו לרשתות החברתיות מסרים שקראו לחיים משותפים בין כל המגזרים, קבלת האחר,  אחווה ושלום ובכיתות ניהלו שיח פתוח ומכבד בנושא.

"בית ספרנו חרט על דגלו את נושא המנהיגות והמעורבות החברתית כערך עליון. כחלק מהתוכנית החברתית הערכית בבית ספרנו אנו מחנכים לסובלנות וקבלת השונה והאחר בכל יום ויום. מפגש מרתק זה בבית הנשיא  העצים ותרם רבות לקירוב לבבות ובאמצעות יום הקמפיין פרטנו את חזוננו הלכה למעשה" סיכמה שרית גיציס את מגוון הפעילויות.