סיכום השבוע במרכז היזמות.

יש שבועות שבהם העשייה שגרתית, ויש שבועות שא"א להפסיק להתרגש ממה שקורה.

שבוע כזה עבר עלינו במרכז היזמות.

במסגרת התחרות של רשת עמל ליוזמות עבור אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים קיימנו כמה מפגשים מאד מרגשים עם מגוון אוכלוסיות שספרו לנו על הייחודיות והאתגרים שלהם ומשם התלמידים עפו לשמים עם  מגוון רעיונות, שמנסים לתת פתרון לאותם אתגרים או מצוקות.

אז עוד לא נגלה לכם מה היוזמות, אך שתיים מהם נולדו מתוך המפגשים הנ"ל:

1. נפגשנו עם צוות חינוך מיוחד של חט"ב נופר, המחנכות המתוקות הסבירו לנו בסבלנות רבה על מגוון הכיתות ועל האתגרים. לא רק שזה העלה את המוטיבציה של התלמידים שלנו, הם גם שוקדים על מיזם שיגביר את המוטיבציה הביצועית אצל תלמידי אותם הכיתות…פרטים בהמשך 😉
  2. נפגשנו עם קבוצה של לקויי ראייה ועיוורים ממרכז מרשל בנהריה. קיבלו אותנו עם חיוך ענק, שיתפו אותנו בחוויות היומיומיות שלהם ובעיקר נתנו פידבק מאוד מעודד לשני מיזמים שתלמידים רוצים לקדם עבורם ויש כבר כמה מתנדבים להיות "שפני הנסיונות" שלהם.
  3. כיתת הוותיקים בחט"ע אירחה אותנו בעניין רב. התלמידים הוותיקים שמעו מהתלמידים הצעירים על הנעשה במרכז היזמות וגם נענו בשמחה לקריאתם של תלמידנו לשתף אותנו באתגרי היומיום. אני בטוחה שמתוך מפגש זה גם יעלו במוחות התלמידים אחלה פתרונות.

כיתת הותיקים במרכז היזמות

4. כמו כן, גיורא ארז, המורה לשל"ח ואיש הייטק לשעבר, בא לשמוע את רעיונות התלמידים ולתת להם פידבק מקצועי.

גיורא ארז מקדם יזמות

תודה לגיורא ארז, שרית גיציס, רימון שלוש, אפרת שיטרית ומנהלת חט"ב רונית יוסבשווילי על שיתוף הפעולה.

אני מזמינה מורים, מחנכים ורכזים בכל המקצועות אשר יש להם רעיונות לשיתופי פעולה (או סתם רעיונות שאין לכם פנאי לפתח 🙂 ) המתאימים למרכז היזמות ליצור איתי קשר ולקחת חלק בעשייה.