פעילות בנושא מניעת שימוש בסמים ואלכוהול

השבוע התקיים  שבוע שיא בנושא מניעת שימוש בסמים ואלכוהול בחטיבת הביניים.

התלמידים רכשו ידע במהלך שיעורים מקצועיים, השתתפו בהרצאות, צפו בהצגות, שיחקו במשחק אינטראקטיבי והפיקו סרט בנושא לחץ חברתי ואלכוהול.
את שבוע השיא פתחנו עם שלט ענק, אותו יצרו תלמידי שכבה ח'. תלמידי שכבה ט' השתתפו בחידון אינטראקטיבי עם שלטים בנושא אלכוהול, סמים, התמכרויות וידע כללי.
תלמידי שכבה ז' שמעו הרצאה בנושא התמכרויות מסוג אחר – התמכרות לרשתות החברתיות והשפעתם על חייהם. תלמידי שכבה ח' צפו בהצגה בנושא אלכוהול, הצגה שמלווה בשייח בין התלמידים לשחקן. את שבוע השיא נסיים ביום סיכום מיוחד, נתחיל בחתימה על אמנה בית ספרית של התלמידים והמורים, נמשיך להפסקה פעילה עם תחנות הפעלה מגוונות. לאחר מכן נתאסף יחד לפי שכבה, נסכם את השבוע ואת מה שלמדנו ונצפה בסרטון שהפיקו תלמידים משלוש השכבות ונשמע מהתלמידים "מה הם למדו והרגישו" במהלך עשיית הסרטון. נסיים עם משחק 'קהות' בנושא סמים ואלכוהול.