"שחקים" במסע אחר גורל העם היהודי – מסע לפולין 2016

105 תלמידים מבית הספר הרב תחומי למצוינות ולמנהיגות חברתית "שחקים" שבו לאחרונה  ממסע עוצמתי בפולין.

המסע, שהתחקה אחר גורל העם היהודי לאור סיפורה של יהדות פולין, עבר לאורך ציוני דרך משמעותיים בשואת העם היהודי: גטו קרקוב, מחנה ההשמדה – אושוויץ-בירקנאו, דומברובה טרנובסקה, מחנה ההשמדה מיידנק, יער לופוחובה, מסלול הגבורה בגטו ורשה, מחנה ההשמדה ואתר ההנצחה טרבלינקה.

"קשה לתאר את עוצמת החוויה של מסע זה. במהלך המסע למדתי רבות עלי כבן אדם ועל העם שלי. המסע היה מרגש ואין ספק שאזכור אותו כל חיי",  אמר התלמיד דניאל אבוטבול שלקח חלק במסע.

צוות המשלחת: אבי מנשס מנהל בית הספר, צחי יוב"ל מנהל המשלחת, יפית פק רכזת המשלחת  והמורים: גילה יחזקאל – קארו, ענת יגיל, מוטי דקל, איריס מקמל, יגאל בוכריס ונציג הנהגת ההורים גדעון אהרון, ליווה את בני הנוער במקומות ובמראות וניסה ולו במעט להתמודד עם השאלות הנוקבות שמסע זה עורר בקרב בני הנוער.

"זהו המסע השני אליו אני יוצאת, מסע מרתק ומרגש. זו היתה הזדמנות לחוות רגעים עוצמתיים עם נוער מדהים ובוגר ולהיות שותפה לתהליך אותו הם עוברים, תהליך של הבנה עמוקה יותר בקשר בין העבר וההווה של העם שלנו. התכוונתי לחזק ולהיות שם עבורם אך בהרבה מקרים יצאתי מחוזקת", אמרה רכזת המשלחת יפית פק.

תלמידי בית הספר במסע לפולין

גדעון אהרון, נציג הנהגת ההורים אמר: "מעבר להיותי מלווה חוויתי חוויות עם תעצומות נפש. בתור הורה ואזרח התמלאתי גאווה בהביטי תוך כדי המסע בהתייחסות והרצינות של הנערים והנערות. זה המקום לציין את עבודת ההכנה שתרמה להצלחת המסע באחריות מנהל המשלחת צחי יובל, מנהל בית הספר אבי מנשס, הצוות המלווה וצוות המדריכות."

את החוויה תיאר גדעון במילים שכתב במהלך המסע: "בהיסטוריה נברתי עת דאבתי למידע בנוגע לזכותי לחיות בארצי שלי, בזכות הרבים שאיבדו את חייהם, למען קיום הדורות הבאים. קראתי המון ואף בסרטים צפיתי, אך ההימצאות הפיזית כאן, במקומות בהם טבחו בבני עמי גדולה ובלתי נתפסת מכל ספר או סרט. לכן, בראש מורם ובגאווה לכולם אומר – שימרו והעריכו את מה שיש."

בהמשך למסע לפולין יצאה שכבת י"ב בשבוע שעבר למוזיאון "יד ושם". במהלך הביקור השתתפו התלמידים בסדנה בנושא הנצחת השואה והחברה הישראלית, כחלק מתוכנית הלימודים הבית ספרית המבקשת להציב את נושא זיכרון השואה וההיסטוריה של עם ישראל כערך עליון.