של"ח - שדה, לאום, חברה.

מקצוע של"ח וידיעת הארץ הינו תחום לימוד מרכזי בביה"ס שחקים . מנהלו אבי מנשס - חרט על דיגלו מצוינות ומנהיגות חברתית . נדבך מרכזי הקשור לכך חינוך לאהבת הארץ , לתרומה ונתינה לעם , לארץ , למדינה ולקהילה בה אנו חיים .
הצוות על טהרת המין הגברי וחברים בו : צחי יוב"ל , גיא מלין , גיורא ארז וצפריר בר – שירה .

יומיים בשבוע הננו מלמדים את המקצוע לפי נושאי הלימוד בכיתות השונות –  לפי תוכנית של"ח וידיעת הארץ בכיתות : ז, ח, ט ו – י .

בשאר הימים שלוש פעמים בשבוע היננו יוצאים לימי שדה – טיולים קצרים – במסגרת שעות הלימוד של בית ספר משעה 08:00 – 14:00 .

של"ח ונהנים.

ימי שדה.

במסגרת טיולים אילו יוצאים התלמידים לסביבת מגוריהם כך למשל מטיילים:

תלמידי כיתות ז : ליער בירייה . צפת.נחל געתון והכרמל .

תלמידי כיתות ח:  הולכים מראש הנקרה לחוף בצת  .מסיירים ולומדים יותר לעומק את סיפורה של נהרייה עירם.מגיעים  לפארק הארכיאולוגי בכברי וגן הסלעים בכיסרא . מבקרים במאגרי אשכול .

תלמידי כיתות ט: יוצאים לגיחה מחנאית בת יומיים בפארק אכזיב.מסיירים בפארק אדמית . מתרשמים מחרשים ופקיעין . לומדים והולכים ברגל לאתר שיירת יחיעם .ומסיימים את השנה בהליכה מבית הספר לטיילת עין שרה ועד לחוף שבי ציון .

תלמידי כיתות י:  – מסיירים בכפר חורפיש ולומדים על העידה והדת הדרוזית. מטיילים לנחל נעמן ושמורת עין אפק . צועדים בירושלים ממנורת הכנסת  עד למנורת בית המקדש ברובע היהודי . ומקנחים בסיור מפגש תרבויות בעיר העתיקה – עכו .

לומדים על אהבת הארץ דרך הרגליים.

טיולים שנתיים.

מעבר לימי השדה אחראי תחום של"ח בבית ספר לטיולים השנתיים – למסעות, בהם תמיד הלינה – לינת שטח והתלמידים מבשלים את האוכל בכוחות עצמם .

כך מטיילים:

כיתות ז – יוצאים ליומיים לירושלים .

כיתות ח  – יוצאים  ליומיים לגלבוע ולכנרת .

כיתות י  – טועמים שלושה ימים ממדבר יהודה

כיתות י"א  – יוצאים לשישה ימים במסגרת מבצע מסע ישראלי מבראשית לטיול שמתחיל בנגב , ממשיך בשפלת יהודה ומסתיים בירושלים .

כיתות י"ב – יוצאים לטיול בן ארבעה ימים  באצבע הגליל "מסע ישראלי בשביל ישראל צפון" במסגרת מסע זה יש גם יום בו תורמים התלמידים  לקהילה פורצים שביל ואו חופרים באתר עתיקות .

ימי השדה , הטיולים והמסעות מודרכים על ידי מורי של"ח , מדריכי עזר ומש"צים – מדריכי של"ח צעירים . תלמידים אילו מצטרפים למשפחת השל"ח בכיתה ט ועוברים קורס הדרכה בסוף שנה זו.

חלק מהמש"צים  ממשיכים  ותורמים :  בהדרכה , ארגון וליווי טיולי ואירועי של"ח עד לסוף מסלול לימודיהם .

המשצ"ים.

לא נשכח את פרחי מדריכי השל"ח הצעירים קבוצת הסיירות של כיתות ז וכיתות ח אותה מטפח בהרבה אהבה ומקצועיות מורה השל"ח – צחי יוב"ל .

לנגד עיני צוות של"ח חשיבות עבודתנו . אנו עוזרים לבנות אזרח שאוהב את המדינה , מוכן תמיד לתת כתף ולתרום ככול שיידרש .

בידי הדור הצעיר – המפתחות ואנו דואגים שידעו במפתחות שהענקנו להם לעשות שימוש נכון !

אין תחום יפה יותר מידיעת ואהבת הארץ ואין סיפוק גדול מלחנך לכך .

ובברכת צאו טיילו בארץ , כי אין יפה ממנה.