"רמון ספייסלאב" הינה תכנית מצוינות המיועדת לתלמידי חטיבות ביניים, המאפשרת לתלמידים הזדמנות ייחודית- לשלוח ניסוי לתחנת החלל הבינלאומית דרך תכנית דו- שנתית של למידה מבוססת  חקר.

התוכנית עושה שימוש בעולם המרתק של החלל כדי לעורר בתלמידים השראה ומוטיבציה, לחלום הכי רחוק שניתן, תוך מיצוי הפוטנציאל האישי והחברתי הטמון בכל תלמיד.

ביום א' 28.01.18  התקיים אירועה הגמר באונ' ת.א בו התלמידים הציגו שתי עבודות, אחת התמודדה על הזכות להישלח לתחנת החלל הבין לאומית והשנייה על פרס חביב הקהל.

במעמד זה נכחו 28 שופטים ביניהם אלמנתו של אילן רמון הגב' רונה רמון, המדען הראשי של נאסא איימס, ראש סוכנות החלל הישראלית, האסטרונאוט מייקל באראט ועוד…

על הזכות לשלוח את הניסוי לחלל התמודדו 11 קבוצות מרחבי הארץ.

שאלת המחקר של תלמידינו הייתה "כיצד מיקרוגרויטציה משפיעה על קצב הפיעפוע והיווצרות אבנים בכליות?"

ע"י מענה לשאלה זאת במידה והשערתם של התלמידים נכונה הם מקווים לקצר את משך תהליך הדיאליזה לחולי כליות ולמצוא את אחת הסיבות להיווצרות אבנים בכליות בקרב האסטרונאוטים.

לאחר שתלמידינו הציגו את עבודתם לחבר השופטים בעברית ואנגלית, הוכרז שעבודתינו היא אחת מבין השלוש שזכו לעלות לתחנת החלל הבין לאומית, לאחר קבלת תוצאות הניסוי התלמידים יכתבו מאמר אשר יפורסם בכתה עט בין לאומי.