השבוע  התקיים כנס עתודה לתלמידי שכבת י"א – י"ב בביה"ס למצוינות ולמנהיגות חברתית שחקים נהרייה .

הכנס נערך כחלק מההכנה לשירות מיטבי ואיכותי המתקיים בבית ספרנו, ובמסגרת סבב יישובים של מנהלת העתודה בצה"ל שהגיעה לבית הספר לערוך חשיפה והסברה לתלמידים .

בכנס השתתפו מפקדים ממנהלת עתידים  מנכ"ל עמותת עתידים, ראש מינהל חינוך מר נמרוד רוזנברג, מנהלת בית הספר הגברת שרה עובד מחנכים ותלמידים העומדים בקריטריונים הראשוניים ומהווים פוטנציאל ללימודי עתודה .

שכבת י"א קיבלה הסברה וחשיפה למסלול העתודה בצה"ל, למועמדים משכבת י"ב התקיימו יעוצים אישיים יחד עם ההורים אחר הצהריים נפתחו עמדות הסברה ונערך יעוץ והכוון אישי והסברה להורים ולתלמידים .

מה היה בכנס?

עתודה אקדמית בצה"ל מהי ?

איך מגיעים למסלול העתודה, איזה ציון צריך בפסיכומטרי, כמה מהעלויות מממן צה"ל ועוד שאלות רבות שעלו בכנס וניתנה להם תשובה ע"י הקצינים שהגיעו מהמנהלת .

בכנס נחשפו התלמידים לתהליכי המיון, לקריטריונים הנדרשים לקבלה לתוכנית וליעדי השיבוץ העתידיים .

הושם דגש על חשיבות ההכנה ומעבר מוצלח של הצו הראשון נתוני בסיס נדרשים קב"א 52 ודפ"ר 60 ,ביצוע פסיכומטרי בסיום כיתה י"א ועמידה בהצלחה בבחינות הבגרות  , בנוסף מי שיתקבל כמועמד לעתודה יעבור מבחני אישיות .

העלויות הנדרשות מהעתודאי עצמו כוללות את הבחינה הפסיכומטרית, ערכות ההרשמה ללימודים והלימודים עצמם – כאשר המתקבלים למסלול שמתחילים את הלימודים יכולים לקבל החזרים עבור הבחינה וההרשמה בסכום של עד 2,500 שקל. בכל שנת לימודים, מזוכה כל עתודאי במענק של 8,500 שקל, המהווים את מרבית שכר הלימוד. במסלולים מסוימים מקבלים החזר גדול יותר, וכן יש המקבלים מלגות הצטיינות וסיוע. למגורים דואגים העתודאים לעצמם, חוץ מהלומדים רפואה במסלול "צמרת". עתודאים אלה, המיועדים לתפקידי קרביים כרופאים, מקבלים מימון מלא של הלימודים, כולל מעונות באוניברסיטה העברית ושלוש ארוחות ביום.

כל העת מלווה את העתודאים מדור עתודה אקדמית במיטב, שזמין בעבורם לכל שאלה ובקשה.

אז אם אתם רוצים להיות עתודאים כנראה שאתם חיפשתם אתגרים, שאפתם ללמוד ולהתפתח, רציתם להוביל ולהנהיג, אתם בדיוק האנשים שאנחנו מחפשים! מסלול הקצונה האקדמית מזמין אתכם לשלב הגשמה עצמית ותרומה ניכרת לצה"ל ולמדינת ישראל.

בואו להשתייך לקבוצה איכותית המטופחת ע"י הצבא והמוסדות האקדמיים היוקרתיים בישראל, להמשיך את לימודי התיכון ברצף אל חיי הקמפוס.

אל לימודי ההנדסה, רפואה, מדעים, משפטים ועוד מגוון תחומים, ובסיומם ליישם את הידע שרכשתם בשירות משמעותי כקצינים אקדמאיים בחובה ובקבע.