הרצאה של סבא – שיעור מורשת.

ביום א',ה- 25.2.18 הגיע עמוס אלדד(חדד), סבא של רוני בלום מכיתתה של לנה וינטרוב מחנכת ז'9. עמוס הגיע לשאת הרצאה בפני הכיתה בשיעור תרבות יהודית ישראלית של המורה מעוז לופין.במסגרת הלימודים בכיתה,התלמידים הגישו עבודה בנושא 'הסיפור שלי'.עבודה על דמות ממשפחתם שהיא מקור השראה בשבילם מדור הסבא או סבתא רבתה.הם בחרו קרוב משפחה משמעותי עבורם וסיפרו על הביוגרפיה האישית שלו, על תרומתו למשפחה,לקהילה ולמדינה.

עמוס נשא הרצאה מרתקת בפני הכיתה בו סיפר להם על ילדותו בלוב בשנים 1945-1951 ועל הקהילה היהודים בבנגאזי ובטריפולי שבלוב.על העלייה לארץ ושיכונם בשער העלייה בחיפה.על אופי החיים במעברה בשנים 1951-1952.התלמידים הופתעו והסתקרנו לשמוע על חייו של עמוס כילד עם משפחתו בדירת חדר וחצי המונה שמונה נפשות. עמוס המשיך בסיפור חייו המרתק דרך גיוסו ב1963 למשמר הגבול, עלייתו בדרגות עד רמת דרגת סגן אלוף.התלמידים המקסימים היו מרותקים ושאלו שאלות רבות ומגוונות.