כנס של"ח מחוז צפון – חופשת חנוכה תשע"ט

בחופשת החנוכה, כ  96 תלמידים מבית ספרנו שחקים נהריה, השתתפו בכנס זה של של"ח מחוז צפון .קבוצתנו הייתה הגדולה והאיכותית מבין כל בתי הספר במחוז צפון. המש"צים הבוגרים היו שלושה ימים בכנס והצעירים משכבת ט היו יומיים.
ראוי לציין כי השנה – פעם ראשונה בהיסטוריה יצאה בנוסף גם קבוצה של 13 תלמידים מבית ספרנו מכיתת הסיירות  שכבת ח בהובלת מורה השל"ח צחי יוב"ל ליומיים מסע : בנחל קרקש, עין עובדת ובהר סהרונים ופרסת נקרות במכתש רמון.
ביום ראשון טייל כל צוות שחקים נהרייה בנחל דימונה . עלינו כולנו בשביל  ארוך לרמה מישורית מעל העיר ומשם השקפנו על מרחבי הנגב הצחיחים והמרשימים  וירדנו במסלול מעגלי לנחל – שבינואר יתכסה בנרקיסים. לנו בגן לאומי ממשית וביום השני לטיול הלכנו ממפעלי אורון למצלעות המכתש הגדול ומשם לחולות הצבעוניים שבמכתש.
כולנו חשנו גאווה מדרך ההתנהלות הבוגרת , מההקשבה , מלקיחת האחריות בארגון המחנה של תלמידנו ומהאופן שבו בישלו את ארוחת הערב. ראוי לציין כי המש"צים הבוגרים וחלק נכבד מפרחי המש"צים הדריכו לבדם את נושאי ההדרכה שבמסלולים הם עשו זאת היטב! על אף התנאים הלא פשוטים בכנס זה – מבחינת הקור,לינת השטח במדבר והכנת האוכל באופן עצמאי… התלמידים נהנו מאד ! על מש"צים רבים בבית ספרנו המדבר מהלך קסמים .. וזה נפלא! יש במי להתגאות – צוות של"ח ומורי ביה"ס הצליחו לטפח קבוצת תלמידים גדולה שאוהבת לטייל טיולי שטח אמיתיים  ולאתגר את עצמם.