על המגמה

מקצוע ביולוגיה הנו המקצוע הנלמד ביותר מקרב המקצועות המדעיים בחטיבה העליונה מבין מקצועות הבחירה בארץ! (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ).

על המגמה

ביולוגיה הוא נושא אשר נוגע לכל אחד ואחת מאיתנו. לימודי הביולוגיה מקנים לנו ידע והבנה על עצמנו ועל היצורים החיים בסביבתנו. המקצוע מאפשר לנו להבין את התופעות בעולם שסביבנו, לחיות בצורה נבונה יותר ובריאה יותר.

• מקצוע ביולוגיה הינו המקצוע הנלמד ביותר מקרב המקצועות המדעיים בחטיבה העליונה מבין מקצועות הבחירה בארץ! (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ).
  • הלימודים במגמה מקנים ידע בסיסי רחב של תהליכי החיים בדגש על גוף האדם ומיומניות חשיבה ולמידה שישמשו אותו בעתיד כאזרח.

פירוט התכנים לפי שכבות:

התלמידים ניגשים לבחינת הבגרות בביולוגיה ברמת 5 יח"ל בסוף כיתה יב', לאחר שנלמדו הנושאים הבאים:

שכבת

נושאי הליבה והעמקה- 70% עבודת ביוחקר – 30%
י' גוף האדם בנושא הומיאוסטזיס
יא' התא ואקולוגיה סיור אקולוגי – איסוף נתונים בשטח
יב' נושא העמקה נבחר:  הדסה גנטית , חיידקים ונגיפים או פיזיולוגיה השוואתית ביצוע והגשת עבודת חקר

• בכל שלוש שנות הלימוד התלמידים מקיימים מעבדות בנושאים הנלמדים. המעבדות מוסיפות מימד חוויתי ללמידה והם חלק בלתי נפרד מלימודי הביולוגיה.
  • מדע הביולוגיה נמצא כל העת בקדמת המדע. למקצוע יש השפעה על מגוון תחומים: רפואה, חקלאות, טכנולוגיה ושמירת הסביבה.

עובדים במעבדות מתקדמות

סיור אקולוגי בחוף הים