הנדסת מערכות חשמל (מסלול השוחרים)

על המגמה

מקצוע הנדסת החשמל היינו מהמובילים במהפכה בתחום האנרגיה בעולם המודרני. מקצוע זה הוא מקצוע מועדף בחיל האוויר, עם אפשרויות קידום מגוונות. הוא מדורג בראש המקצועות החיוניים בתעשייה ובמשק האנרגיה, מספק עניין ומאתגר במשך כל תקופת הקריירה .

מגמת הנדסת מערכות חשמל היא מגמה עם מבט אל העתיד, הפותחת בפני התלמידים אפיקי ידע טכנולוגי ומקצוע!

כמעט כל המכשירים והמערכות שסביבנו עושים שימוש בטכנולוגיה של מערכות החשמל .

ההתפתחות המהירה בטכנולוגיה מחייבת אנשי  מקצוע טובים ומיומנים .

במגמה זו יקל התלמיד את הכלים העדכניים ביותר  כדי להשתלב בעתיד בתחומים שונים בתעשייה ובהייטיק

מה מיוחד במגמה.

למידה בקבוצות

למידה עם ציוד מתקדם ותוכנות מובילות

תכנון ויישום פרוייקטים בתחום החשמל

מקצועות הלימוד

התלמידים נבחנים בסוף כיתה יא' בבחינה חיצונית הכוללת 70% מחומר הלימוד ומקנה 3 יח"ל.

התלמידים נבחנים במבחן המקנה 5 יח"ל  ( כיתות  י+ י"א )

כיתה י  – מבואות ומתמקצעים בתוכנות ובטכנלוגויות השונתו

• תורת החשמל
  • מערכות ספרתיות
  • מערכות משובצות מחשב
  • מעבדות חשמל

כיתה י"א – מקצוע מוביל, למידה במעבדות.

• תורת החשמל
  • המרות אנרגיה
  • מעבדות חשמל
  • מערכות ספרתיות
  • הנחית פרויקטים​

כיתה י"ב  ההתמחות 5 יחידות – תכנון פרוייקטים לפי התמחות.

• בקרים מתוכנתים
  • המרת אנרגיה​
  • הנחית פרויקטים

המשך לימודים במכללה

טכנאי חשמל והנדסאי חשמל מהווים סמכות מקצועית בתחומי התכנון, הפיקוח, ההתקנה והתחזוקה של מערכות אנרגיה והספק מורכבות. הבוגרים מוכשרים לעריכת תכניות חשמל במערכות ביתיות ותעשייתיות מתקדמות. ההבדל בין שני התפקידים הוא ברמת הסמכויות וההיתר לתקן ולתחזק מערכות חשמל.

המשך הלימודים במכללה מאפשר לבוגרי כיתה י"ג לקבל דיפלומת טכנאי מוסמך ובהתאם לכך להגיע לדרגת חשמלאי-טכנאי על ידי צבירת ותק בעבודה. בוגרי כיתה י"ד מקבלים דיפלומת הנדסאי ובהתאם לכך יכולים להגיע לדרגת חשמלאי-הנדסאי על ידי צבירת ותק בעבודה.

התכנים הנלמדים בהתמחות מערכות הספק פיקוד ובקרה הם: מערכות לייצור אנרגיה, תכנון מתקני חשמל, המרת אנרגיה – מכונות חשמל, אלקטרוניקה תעשייתית ומערכות בקרה.

הסטודנטים מתנסים בתפעול, בתחזוקה ובתכנון של המתקנים השונים המייצרים חשמל ומונעים על ידי חשמל, של המערכות השולטות בזרימת חשמל, ושל הבקרים ויישומי המחשב הרלוונטיים, וכן מתנסים בטיפול ברכיבי אלקטרוניקה שבהם נעשה שימוש במפעלים תעשייתיים.