מה כוללת תוכנית הלימודים?

מגמת מכונות נותנת לתלמידיה טעימות מהעולם המדהים והמופלא של המכונות.
מעבר ללימודים העיוניים, ישנם פרויקטים רבים ומעבדות. תוכנית הלימודים מקנה לתלמידים ידע בתוכנות שרטוט תלת מימד ועיבוד שבבי מהמתקדמות בשוק. במגמה מדפסות תלת מימד, בעזרתם תכנון במחשב של התלמידים הופך למציאות ולמוצר אמיתי שניתן להשתמש בו.

תוכנית הלימודים כוללת 9 יח"ל:

• 5 יח"ל מכניקה הנדסית- מקצוע מוביל כולל בגרות עיונית ומעבדה ממוחשבת
  • 3 יח"ל – תהליכי ייצור מקצוע התמחות. נושאי הלימוד ייבחנו במסגרת פרויקט גמר ומעבדת עיבוד שבבי בעזרת מחשב.
  • 1 יח"ל פיסיקה למתאימים ניתן להגביר ל-5 יח"ל

הבגרות היא בגרות מלאה יחידות הטכנולוגיות מקבלות בונוס בקבלה ללימודי הנדסה באוניברסיטאות

בעבר מגמת מכונות דרשה עבודה פיסית וביצוע פעולות מורכבות עם הידיים. תוך שימוש בשמן וגריז. העבודה הייתה בסביבה מלוכלכת.

כיום המגמה  ממוחשבת והעבודה כבר לא פיסית ומורכבת כבעבר ואף נקיה יותר. המגמה מתאימה לנשים ולגברים המעוניינים בחוויה יוצאת דופן והיכרות עם התהליכים המרתקים שמאחורי מוצרי הצריכה היומיומיים שלנו.

מכללת שחקים נהריה:

בית הספר מאפשר מסלול המשך ללימודי הנדסאי מכונות במימון של חיל האויר. הלימודים הינם במכללת שחקים בבית הספר ולאחר הלימודים הבוגרים משתלבים בצמרת המערך הטכנולוגי של חיל האויר. רק בוגרי מגמת מכונות רשאים להמשיך ללימודי הנדסאי.