מה זה פיסיקה?

המילה "פיסיקה" נגזרת מהמילה "פיסי" (או ביוונית φύση). משמעות המילה "פיסי" ביוונית זה טבע.
פיסיקה עוסקת באפיון מתמטי וכמותי של תופעות טבע. למשל: לאיזו מהירות אפשר להאט קרן אור? או באיזו תאוצה אפשר לגרום לחוסר משקל? ועוד המון דוגמאות.
עולם המדע נשען על הבנה ואפיון של תופעות הטבע כדי ליצור יישומים שמשרתים את תושבי כדור הארץ כמו למשל: מהו חומר רדיואקטיבי? איך הוא יכול לשמש במלחמה נגד הסרטן, מחד, ולסכן את הבריאות, מאידך? איך פועל תנור מיקרוגל? מהם צילומי רנטגן, CT צילומי MRI ועוד.
למה לי ללמוד דווקא פיסיקה?
• פיזיקה מפתחת יכולת להבין את העולם שבו אנו חיים.

• פיזיקה מפתחת כישורי חשיבה.

• פיזיקה פותחת דלתות לתפקידים מעניינים ומאתגרים בצבא.

• בגרות בפיזיקה משפרת את סיכויי הקבלה ללימודים גבוהים בהנדסה, במדעים מדויקים, ברפואה, בביוטכנולוגיה ועוד.

• ללמוד פיזיקה – זה מעניין ומאתגר!!!

• מדינת ישראל מחכה לדור הבא של מדענים מובילים, ולזוכי פרס נובל נוספים.

מטרת העל של המגמה
מטרת העל של המגמה היא להגדיל את כמות אנשי המדע, החוקרים, והמשכילים שמובילים את מדינת ישראל למצוינות ולקדמה. צוות המורים מסור ונאמן ומוכן למשימה של יצירת תחושת הצלחה ומסוגלות לכל התלמידים המתאימים.
מה לומדים?
כיתה י' – 3 שיעורים שבועיים – אופטיקה (הערכה פנימית) ומבוא למכאניקה (לבגרות)
י"א – 5 שיעורים שבועיים – מכאניקה (לבגרות)
י"ב – 7 שיעורים שבועיים – חשמל ומגנטיות (בגרות), מעבדה (בגרות), קרינה וחומר.

למי זה מתאים?
מקצוע הפיסיקה הוא אינו מקצוע קל ולכן תלמידינו נבחרים בקפידה:
תלמידים העומדים בדרישות הקבלה.
תלמידים שמוכנים להקדיש שעות למידה רבות והשקעה רבה בכדי לדחוף עצמם למצוינות (תנאי הכרחי!!!)
תלמידים סקרנים שיודעים לחשוב ורוצים לפתח את החשיבה!
תלמידים השואפים לפתח גישה חוקרת, ביקורתית ומעמיקה לבעיות ולתופעות שהם נתקלים בהן.
תלמידים שיודעים שכדאי לטרוח היום, כדי שבבוא היום יהיה להם קל יותר בלימודים האקדמאיים.
מבנה הלימודים והציון לבגרות
מכאניקה – 30%