ברכה לשנה החדשה ממנהלת החטיבה העליונה

ורבה הדרך,
נעבור בה יחדיו.

(שמרית אור)

תלמידים והורים יקרים, שלום וברכה!

שנת הלימודים תשפ"ב לפנינו, וכולנו מתרגשים מההתחלה החדשה: תלמידים, הורים ואנחנו – צוות המורים והעובדים בבית הספר.

שנת תשפ"א הייתה עבור כולנו מאתגרת במיוחד. שנה בלתי נשכחת בה התמודדנו, הסתגרנו, התרחקנו ובעיקר למדנו איך להתרגל למציאות בעולם חדש ומשתנה בכל יום.

המעבר ללמידה מקוונת בתקופה זו הוציא ממורים ומורות רבים את המיטב יום יום פגשתי עוד ועוד מורים שעשו מאמץ אדיר כדי לשמור על קשר עם תלמידינו ועשו מאמץ עילאי להמשיך ולהוות עוגן יציב עבורם בתוך מציאות סוערת וכאוטית. אני מעריכה ומוקירה את המורים והמורות על המאמץ העצום בתקופה  זו ומשוכנעת שהוא יניב פירות גם לאחר חזרתנו ללמידה רגילה בבי"ס.

באותה הזדמנות אני מבקשת להביע את הערכתי לכם ההורים שהפכתם למרכיב חיוני במערך החינוכי השלם.

לרגע אף היה נדמה שהרע מכל אחרינו, אבל אז הוירוס הוכיח אחרת והמציא את עצמו מחדש.

לצערנו אותה מגפה עולמית, עדיין חיה ונושמת במחוזותינו וכנראה אף תאלץ אותנו גם בשנה החדשה, להתנהגות זהירה ולשיתוף פעולה גורף בין כולנו.

בכוחות משותפים נעשה ככל יכולתנו ששנה זאת תהייה בטוחה, משמעותית ומהנה. כולנו מבינים שהקורונה כאן וכי עלינו ללמוד לחיות בצידה, ויחד עם זאת עלינו לעשות כל שניתן על מנת לצמצם את היקפה ופגיעתה בשגרת החיים של בית הספר.

אני מבקשת לאחל לכם ולבני ביתכם שנה טובה ומבורכת, בריאות איתנה, שלום ואחוה, שפע, התחדשות וצמיחה. שנזכה לשאוף ולחלום חלומות ונפעל בנחישות והתמדה להשגתם.

שהקושי יהפוך לעוצמה,

הפחד יהפוך לדחף,

החלום יהפוך למציאות

והכעס יהפוך לאהבה.

שנתעלה מעל ויכוחים ומחלוקות ונפעל יחדיו מתוך אהבת אדם, אחדות רעות וסובלנות, שנמשיך להסתגל תוך כדי תנועה קדימה, בסבלנות ובחמלה לעצמנו ולאחר. שנרשה לעצמנו להשתנות ולהקשיב גם למי שחושב אחרת מאיתנו למען ניצור שנה טובה ביחד ועתיד טוב יותר לכולנו.

תזכרו ששנה טובה זה לא איחול זו בחירה!

תמיד כאן בשבילכם,

מילה